Concept

De in Italië geboren chef-kok Nico De Paola groeide op in Waterschei, leerde het vak in Antwerpen en Maasmechelen en begon 10 jaar geleden zijn eigen restaurant L’Artista in Houthalen-Oost. Aan de Marcel Habetslaan, tegenover de vroegere zoo van Zwartberg, werd een oude ingenieurswoning omgebouwd tot trendy Italiaans restaurant waarin de kleuren zwart en wit, met een vleugje rood overheersen.
De verhuis naar Zwartberg betekende niet alleen een nieuwe naam, maar vooral ook een nieuw concept. Wat bleef was de warme en joviale persoonlijkheid van Nico en zijn vrouw Maria, die van een bezoek aan hun restaurant, een culinair en gastvrij genot maken.

Vanuit zijn open keuken brengt Nico de betere Italiaanse keuken, bereid met dagverse producten. De authentieke Italiaanse keuken, waar alle pasta’s zelfbereid zijn met de beste ingrediënten uit Italië is het uithangbord van Cucina 25.

In 2010 beslissen Nico en Maria om opnieuw naar een nieuwe locatie te verhuizen. Dit nieuwe hoofdstuk krijgt de naam Cucina De Luca. Deze keer valt hun oog op een ruim pand op de Neerzijstraat in Genk vlak naast de Europalaan.

Ook ditmaal toveren ze deze locatie helemaal om naar een modern restaurant met een strak en tijdloos interieur. De gouden accenten doorheen de ruimtes zorgen voor gezelligheid.

Door de grote raampartijen aan de achterkant heeft men zicht op een groot terras waarop men bij de minste zonnestralen zalig kan vertoeven. De open bar en keuken zorgen voor een originele Italiaanse huiselijkheid waar de interactie met de chef in de keuken nooit ver weg is. Het restaurant bestaat uit enkele kamers, die eventueel afgesloten kunnen worden voor feestjes en dergelijke.

Ook voor zakelijke lunches is dit concept ideaal, want dit cliënteel weet Cucina De Luca al duidelijk te vinden. De parking voor de deur en de ruime parking achteraan is in dit opzicht een grote troef.

Een vastgeroeste kaart zal je bij Cucina De Luca niet vinden. Chef Nico speelt in op de laatste trends en seizoensgebonden producten. Het is dus zeker aangeraden de suggesties van de chef in het oog te houden en je te laten verrassen door Italiaanse keuken van Cucina De Luca …